2015. március 15-én a romániai Szilágy megyébe látogat huszáregyesületünk küldöttsége (előtte várhatóan a debreceni államai és városi ünnepségen is szerepelünk), ahol közreműködni fogunk a Szilágysomlyón megrendezésre kerülő ünnepségen (Simleu Silvaniei, lásd: http://hu.wikipedia.org/wiki/Szil%C3%A1gysomly%C3%B3 ).

A helyi szervezők a tervek szerint BEM JÓZSEF honvédtábornoknak állítanak emléket, mégpedig Ladányi Sándor barátunk (Koltón élő huszárbajtársunk) jóvoltából. A kopjafaállításra azért kerül sor, mert 1848 decemberében, BEM JÓZSEF tábornok, Szilágysomlyón vette át az erdélyi csapatok főparancsnokságát.

Szilágysomlyón, a helyi Művelődési Házban, 17,30 órakor (HU = 16,30) kezdődik majd az ünnepség, ahol a debreceni huszárok gyalogos díszőrséget adnak. Ez után (kb. egy óra elteltével) fáklyás felvonulás indul majd a közeli Református Templomkertbe, ahol a kopjafa felavatása zajlik majd – rövid beszédek elhangzása után. Körülbelül 19 óra (HU 18 óra) körül zárul majd a program, és ez után a helyi Kastély Szállóban lesz egy zenés mulatság, baráti találkozó. (Lásd: Kastély Szálló – Castle Inn, Simleu Silvaniei, str. Partizanilor 43., http://www.utazzerdelybe.hu/castle-inn-szilagysomlyo.html )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.