A magyar és román határ menti kapcsolatépítés újabb szép eseményére került sor 2012. április 30-án és május elsején. A hajdúsági huszárok a Kraszna községi polgármesteri hivatal, és Pop Imre polgármester úr meghívására (Romániai, Szilágy megye) majálison vehettek részt a szomszédos országban.

A szomszédos ország Szilágy megyei Kraszna településére látogatott a Hajdú-Bihar megyei Huszárbandérium pár fős lovas és gyalogos egysége, ahol április 30-án este egy felvonuláson vettünk részt. A menetet a lovas huszárok (Csontos János mint a hajdú-bihariak főszervezője, Andorján Csaba, Adorján Rita, és Horváth Csaba) vezették, valamint több hintó és szekér is részt vett a hívogatón (a másnapi eseményre hívogatott a kisbíró, nosztalgiát idéző dobbal), mely során szinte az egész községet bejártuk, megtapasztalva a krasznaiak szíves vendéglátást…

Május elsején a krasznai sportstadionban zajlott a sok érdekes majálisi program (Családi Majális címmel), ahol az egyik esemény a lovas huszárjaink bemutatkozója volt, amit Szoboszlai Endre, a Hajdú-Bihar megyei Lovas és Huszárhagyomány-őrző Közhasznú Egyesület alelnöke és sajtófelelőse közvetített a stúdióból. Csapatunk szereplését segítette még Juhász Zsolt és Bancsi János tagtársunk.

Kraszna honlapja: http://crasna.eu/hu

(Fotók: feltöltés alatt.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.