A Hajdú-Bihar megyei Lovas- és Huszárhagyomány-őrzős Sport és Kulturális Egyesület január 31-én tartotta meg az elmúlt évet lezáró közgyűlését.

Egyesületünk közgyűlése a debreceni Csokonai étteremben (Kossuth u. 21.) zajlott le. A programon elsőként került átadásra a Csontos János elnökünk alapította „Év huszárja” kitüntető elismerés (emlékplakett és ajándékkosár), melyet közel három évtizedes lovas, huszár és nemzeti hagyományápoló munkája elismeréseként a 2014. évről Juhász Imre kapott.

(A programon megjelent Ratalics László, a Hajdú-bihari Napló főszerkesztő-helyettese is, aki beszámolt a Napló és a huszárbandérium kezdeményezte katonai emlékképek gyűjtésének jelenlegi helyzetéről. (A Hajdú-bihari Naplóban az érdeklődők már többször is olvashatták, hogy az első világháborús emlékképeket várja a szerkesztőség, hogy azokból leközlésre kerülhessenek korabeli fényképek, illetve később egy kiállításon bárki megtekinthesse a száz év óta féltve megőrzött családi relikviákat. A kezdeményezést egyesületünk elnöke, Csontos János indította el.)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.